GGZ Groep logo

Hoe Werkt Alpha Stim

Alpha Stim Craniale Elektrische Stimulatie (CES) gebruikt microstroom om effectief psychische klachten te verbeteren. Binnen de GGZ Groep doen wij dit door middel van de Alpha-Stim en u kunt dit apparaatje gedurende 6 weken met 60% korting gebruiken tijdens uw behandeling bij ons. De Alpha-Stim werkt zoals gezegd met microstroom. Dit is een stroomintensiteit onder gevoelsniveau. Bij het gebruik van de Alpha-Stim zult u dus geen stroomstootjes of iets dergelijks bemerken. Onderzoeken laten zien dat de microstromen van de Alpha-Stim een bepaalde groep zenuwcellen in de hersenstam activeren. Deze groepen zenuwcellen produceren serotonine en acethylcholine. Doordat deze groepen zenuwcellen worden geactiveerd lijkt de activiteit van sommige neurologische systemen bevorderd te worden en sommige activiteit geremd. Deze vorm van 'neuromodulatie' heeft als resultaat dat er een bepaald type van elektrische activiteitspatronen, een zogenoemde 'alpha staat', ontstaat die ook terug te zien is op bijvoorbeeld een EEG. Deze vorm van elektrische activiteit in het brein komt samen met een gevoel van kalmte, ontspanning en een toename van de mentale focus. Daarnaast zorgt het voor een vermindering van de effecten van stress, verlaagt het agitatie, stabiliseert het de stemming en reguleert het zowel het gevoel als de perceptie van specifieke types van pijn. De Alpha-Stim kan u dus helpen in het stabiliseren van stress en zorgen voor een meer ontspannen stemming. Op deze manier faciliteert de behandeling de andere therapieën, zoals cognitieve en gedragstherapie. Wanneer het brein stabieler functioneert zullen andere therapieën effectiever zijn.

CES Brain Het gebruik van de Alpha-Stim is eenvoudig. In twee simpele stappen kunt u al beginnen met de behandeling. U kunt de duur handmatig variëren van 20 tot 60 minuten. Ook de sterkte van het signaal is gemakkelijk handmatig aan te passen.

Wanneer deze balans weer teruggekeerd is treden gevoelens als kalmte en ontspanning op, neemt de concentratie toe en verdwijnen gevoelens als stress en irritatie. Hoewel deze effecten soms al na één behandeling merkbaar zijn, zullen de veranderingen na meerdere behandelingen langduriger aanblijven en in sommige gevallen uiteindelijk blijvend zijn. Tevens is het mogelijk dat een paar onderhoudssessies per week nodig zijn voor een stabiel resultaat. 


Onderzoek

Het exacte mechanisme wat aan de werking van de Alpha-Stim ten grondslag ligt, is nog niet geheel bekend. Zoals genoemd is duidelijk dat de microstroom groepen zenuwcellen activeert die verantwoordelijk zijn voor de productie van serotonine en acetylcholine. Daarnaast veroorzaakt de de Alpha-Stim een toename van beta-endorfines, die op hun beurt zorgen voor een vermindering van pijnbeleving en psychologische stress (Gabis et al., American journal of physical medicine & rehabilitation (2003).) .

Alpha Stim vs Drugs

In 2011 is er een onderzoek gedaan bij de effecten van medicatie en Alpha-Stim bij militairen en de 'burger' populatie. De resultaten waren opzienbarend. Voor een groot deel van de gerapporteerde klachten was de Alpha-Stim gelijk, en soms zelfs hoger, in effectiviteit dan medicatie.

Patiënten die een positieve respons rapporteerden volgens: WebMD Drug Surveys en Alpha-Stim Service Member. Alpha-Stim data van Military Service Member Survey (N=152), 2011 en Alpha-Stim Patient Survey (N-1745), 2011. Uitgevoerd door Professor of Psychometrics and Statistics. Larry Price, PhD, Texas State Universiteit.

Ondertussen wordt er nog veel onderzoek gedaan naar de exacte werking, maar er is al veel onderzoek gedaan naar de behandeleffecten van de Alpha-Stim. Zo hebben verschillende onderzoeken (o.a. Emdin, 2009; Kirsch & Marksberry, 2011; Zaghi et al, 2009) onderzocht wat de effectiviteit en het behandelresultaat van de Alpha-Stim is bij verschillende klachten.

 AandoeningAantal patiëntenSignificant behandelresultaat
Angst (enkelvoudig) 128 89.84%
Angst (met comorbiditeit) 370 91.08%
Angst/Depressie 58 94.83%
Depressie (enkelvoudig) 53 86.79%
Depressie (met comorbiditeit) 265 89.06%
Stress 123 95.12%
Chronische vermoeidheid 50 94.00%
Insomnia 163 93.87%
Fibromyalgie (enkelvoudig) 142 90.85%
Fibromyalgie (met comorbiditeit) 363 90.91%
Migraine 118 98.31%
Hoofdpijn (overige) 112 82.14%

Resultaten van gebruik van de Alpha-Stim technologie voor tenminste 3 weken. Totaal N=2500 patiënten met verschillende klachten. voor meer informatie: R.B. Smith (2001). Is microcurrent stimulation effective in pain management? An additional perspective. American Journal of Pain Management, 11(2):62-66.


Waarbij Geschikt

Veel van de klachten die cliënten rapporteren hebben te maken met angst-, stemmings, pijn- of slaapproblematiek. Deze problematiek wordt veelal veroorzaakt door stress in de omgeving. Dit kan op het werk zijn, in een relatie of op andere gebieden in het leven. Deze stress neemt spanning met zich mee. Spanning die zich zowel lichamelijk als mentaal kan uiten. Om die ontspanning te bewerkstelligen is een hoop inzet en energie nodig. Energie die niet altijd direct beschikbaar is bij iedereen. Om u toch een steun in de rug te bieden en toch te kunnen ontspannen bieden wij craniale elektrische stimulatie aan.

Uit onderzoek komt naar voren dat de Alpha-Stim dan ook effectief is bij onder andere:

 • Angst
 • Depressie
 • Stress
 • Burn out
 • Insomnia (slapeloosheid)
 • Pijnklachten
 • Hoofdpijn
 • Migraine
 • Spierspanning
 • Fibromyalgie
 • Chronische vermoeidheid

Tijdens uw behandeling bij de GGZ Groep wordt u mogelijkheid geboden de Alpha Stim 6 weken lang in te zetten tijdens uw behandeling. 

Voor meer informatie download de brochure of bezoek www.alpha-stim.nl.

 

Microstroom Therapie

Gratis Informatiepakket

Heeft u nog vragen?

Bel ons op:

040-2364111 .

Op werkdagen van 09:00 tot 17:00 bereikbaar

Copyright © 2010 - 2020 GGZ Groep, Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Sitemap